fbpx

Möt Maria Ahlberg

Maria är en av våra textilkonstnärer. Hennes hållbara och innovativa “upcycling” av gamla kläder går längre än att bara återanvända tyget i gamla kläder. Hon gör smycken av allt – knappar, blixtlås, snoddar och sömmar. I Marias värld blir gamla strumpor till vackra örhängen. Knappar, blixtlås och sömmar till unika halsband.

“Jag är textilkonstnär och gör smycken av gamla avlagda kläder, men även av andra textilier. Jag försöker ta till vara alla delar på kläderna såsom knappar, blixtlås, sömmar och förstås tyget eller garnet m.m.”

”Textilindustrin och avfallshanteringen av textilier är mycket smutsig med stora utsläpp av kemikalier. T.ex. ett lakan behöver tvättas ca 200 gr innan alla kemikalier är urtvättade och framställningen av bomull kräver oerhörda mängder vatten. Allt material jag använder smycken är väl rengjort.”

Här hittar du till Marias marknadsstånd

Related Articles

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” så samtycker du till detta. Dataskydd- & cookiepolicy

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng